Grădinițele din sectorul Râșcani, primele care primesc hârtia igienică, procurată de Direcția educație

Grădinițele din sectorul Râșcani, primele care primesc hârtia igienică, procurată de Direcția educație

-
//
06.12.2017

Primele grădinițe care primesc hârtie igienică, procurată de Direcția educație, sunt cele din sectorul Râșcani al capitalei. Potrivit șefului interimar al DETS Râșcani, Andrei Pavaloi, zilele acestea au fost livrate trei partide de hârtie igienică din patru, câte au fost cumpărate. Astfel, până la finele acestei săptămâni, produsul igienic va ajunge în toate cele 31 de grădinițe din sector.

Grădinițele din sectorul Râșcani, primele care primesc hârtia igienică, procurată de Direcția educație

„Am mers pe varianta unui contract de valoare mică, pentru a putea face o achiziție de calitate superioară, or, dacă mergeam pe varianta clasică, trebuia să alegem oferta cu cel mai mic preț”, a declarat Andrei Pavaloi, contactat de Realitatea.md.

Potrivit funcționarului, contractul este valabil până pe 31 decembrie, dar hârtia cumpărată trebuie să ajungă pentru două sau trei luni.

Totodată, vineri, la DETS Râșcani se va desfășura și licitația pentru cumpărarea altor produse de igienă precum săpun lichid, detergenți pentru vase, prafuri de spălat etc.

Ce ține de alte sectoare ale capitalei, purtătoarea de cuvânt a DGETS, Elena Vorotneac, susține că există confirmări privind finalizarea procedurii de achiziție de la Direcția educație a sectorului Centru și a sectorului Ciocana, iar în câteva zile vor fi semnate contractele cu agenții economici.

Totuși, cu hârtie igienică vor fi asigurate doar instituțiile preșcolare, nu și cele de învățământ din capitală. 

„Cu amplasarea hârtiei igienice în școli e mai problematic... Căutăm o soluție tehnică și pentru instituțiile de învățământ preuniversitar”, spune șeful interimar al DETS Râșcani.

Amintim că, membrii Consiliului Municipal Chișinău au alocat pe 3 noiembrie resurse financiare suplimentare pentru procurarea hârtiei igienice și a altor produse de igienă pentru grădinițele din capitală, în urma acțiunilor de protest organizate de membrii Grupului Părinților Solidari.

Sursa: realitatea.md