mamaplus

În grădinițele din Chișinău vor fi împărțite peste 30 de mii de cadouri pentru copii

-
//
04.12.2020

30 739 de copii din grădinițele municipiului Chișinău vor beneficia de cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit primarului Ion Ceban, cadourile vor conține dulciuri și biscuiți într-un sortiment variat.

„Pentru securitatea copiilor, vor fi procurate doar produse ce au certificate de conformitate”, a dat asigurări edilul pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS) va achiziționa peste 30700 de cadouri, în valoare de 768475 de lei, însoțite de certificate de conformitate, pentru a fi împărțite micuților care frecventează grădinița. Banii au fost identificați de către DGETS în urma economiilor formate pe parcursul acestui an. Costul unui cadou este de 25 de lei și va conține dulciuri și biscuiți în asortiment.

În cele 134 instituții de educație timpurie din orașul Chișinău, sunt înscriși 30 739 copii.

În contextul situației pandemice prin infecția COVID-19, Primăria Chișinău amintește că matineele din grădinițe cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, vor fi desfășurate doar în grupe, fără prezența părinților și a altor persoane din afara instituțiilor. Totodată, autoritățile administrației publice locale interzic colectările de bani pentru cadouri, brad, jucării de brad și alte taxe.