mamaplus

În grădinițele din Chișinău a început campania de prevenire a infecției cu COVID-19

-
//
25.08.2020

Primăria municipiului Chişinău, cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Biroului de Cooperare al Elveţiei, a tipărit peste 96 de mii de infografice, care vor fi distribuite în cele 166 de grădiniţe din capitală.

Astfel, directorii, metodiştii, personalul auxiliar şi părinţii vor primi informaţii despre acţiunile, responsabilităţile şi măsurile care necesită a fi luate în contextul relansării procesului educaţional.

„Procesul de informare a cetăţenilor, încă de la începutul declarării stării de urgenţă a fost posibil de realizat cu ajutorul dvs., făcând ca informaţiile despre măsurile de prevenire şi combatere a infecţiei cu noul virus să fie accesibile în spaţiul public”, a menţionat primarul Ion Ceban.

Totodată, în contextul redeschiderii grădiniţelor, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate, au instruit angajaţii grădiniţelor. La instruiri au participat 146 de asistenţi medicali şi 162 de directori. În prezent, de instruiri beneficiază angajaţii din şcoli.