mamaplus

Grădinițele din Capitală vor avea un meniu nou de vară

-
//
04.06.2024

Toate instituțiile de educație timpurie din Municipiul Chișinău, începând cu data de 3 iunie vor avea un Meniu model unic pentru sezonul vară – toamnă, aprobat de Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău (DGETS) și coordonat de CSP.

mamaplus

Meniul model unic pentru regimul de activitate de 10,5 ore va include trei mese principale și o gustare (dejun, gustare, prânz, cină), asigurând un echilibru de calorii, proteine, lipide și glucide.

Potrivit comunicatului de presă emis de DGETS, acest meniu a fost elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătății prin ordinele MS nr. 638 din 12.08.2016 și MS nr. 910 din 02.10.2020.

„La crearea Meniului model unic sezon (vară – toamnă), a fost utilizat Ghidul metodologic culinar, care conține setul de fișe tehnologice pentru realizarea preparatelor culinare conform meniului. Acesta a fost întocmit de un grup de lucru format din directori de instituții, lucrători medicali și tehnologi în alimentația publică, cu recomandările specialiștilor nutriționiști reprezentanți ai ANSP și CSP. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău garantează condiții conforme de alimentație pentru copii în instituțiile publice de învățământ general”, menționează DGETS.

Meniul model unic sezon (vară – toamnă) poate fi vizualizat aici.