mamaplus.md

Gheorghe Urschi împlineşte 71 de ani

-
//
18.01.2019

Regele Umorului, Gheorghe Urschi, îşi sărbătoreşte astăzi, ziua de naştere. Artistul a împlinit 71 de ani. Gheorghe Urschi s-a născut în data de 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari, din raionul Şoldăneşti. A absolvit Şcoala de teatru "Boris Șciukin" din Moscova. A jucat în multe piese de teatru și a regizat zeci de spectacole.

mamaplus.md

Actorul care a încântat cu umorul său inegalabil zeci de generaţii nu a mai ieşit pe scenă din 2011, când a suferit un atac cerebral.

În 2012, fostul președinte, Nicolae Timofti i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satiric.

Doi ani ani mai târziu, de ziua sa de naștere, artistul a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. De asemenea, a scris scenariile pentru trei filme, pe care și le-a regizat: "Cine arvonește, acela plătește", "Văleu, văleu, nu turna!" și "Fenta".

Gheorghe Urschi este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova. Pentru activitatea sa, artistul a fost supranumit "regele umorului".

Sursa: publika.md