Gândacul pe care nu ar trebui să-l ucizi niciodată. Este ”un prieten” (VIDEO)

Gândacul pe care nu ar trebui să-l ucizi niciodată. Este ”un prieten” (VIDEO)

-
//
13.09.2017

Primul impuls atunci când vedem un vizitator nepoftit în casă este să-l omorâm imediat. Gîndacii și tot felul de insecte ne induc un sentiment de frică, panică sau, pur şi simplu, nu suportăm să îi vedem.

Gândacul pe care nu ar trebui să-l ucizi niciodată. Este ”un prieten” (VIDEO)

Cu toate acestea, există gândacul numit Scutigera coleoptrata, din clasa miriapodelor, care are corpul alungit, plat, segmentat şi conţine câte o pereche de picioare pe fiecare segment, pe care nu ar trebui să-l striveşti, acesta fiind mai degrabă „un prieten”.

Acest gândac preferă să stea în locurile unde este răcoare şi umed sau chiar în vasul de toaletă. Îl poţi îndepărta de acolo, însă ar fi bine să nu-l striveşti.

Acesta îţi curăţă casa de alte insecte care ar putea să se instaleze în locuinţa ta, deoarece îi place să mănânce alţi „musafiri” pe care tu nu-i vrei în preajma ta.

„Masa lui” constă în furnici, păianjeni, gândaci. 

Iată mai jos un filmuleţ reprezentativ pentru gândacul care devorează dăunătorii ce-ţi intră în casă!

Spre deosebire de muşte sau de gândacii de bucătărie, Scutigera coleoptrata nu poate să-ţi aducă mulţi microbi în casă, deoarece îşi petrece mult timp curăţându-şi picioarele.

Cu alte cuvinte, acest gândac vrea doar să mănânce păianjenii din baie şi să te scape de grija de a te întâlni prin casă cu alţi vizitatori care ţi-ar putea face rău.

Sursa: divahair.ro