Gândaci la bucătăria și în dulapurile unei grădinițe din Capitală

Gândaci la bucătăria și în dulapurile unei grădinițe din Capitală

-
//
23.04.2018

Un grup de părinți susține că a găsit gândaci în dulapurile copiilor, dar și la bucătărie. Aceștia spun că în grupe nu se face curățenie în mod corespunzător, iar în perioada estivală, temperatura aerului ajunge la +27 de grade și copiii sunt nevoiți să stea în călduri insuportabile. Scandalul s-a iscat la Grădinița nr. 199 din Chișinău, patronată de Asociația Obșteasca "Lăstăraș".

Gândaci la bucătăria și în dulapurile unei grădinițe din Capitală

„Suntem o grupă cu profil privat, adică în afară de taxa de stat, mai achităm pentru Asociația respectivă 1400 lei, cu mai multe servicii incluse, pentru care semnăm un contract. După doi ani de când copilul frecventează această grădiniță, am constatat că din acești bani pentru servicii suplimentare nu ni se acordă nimic în plus, comparativ cu grupele simple”, spune o mămică, a cărui copil frecventează instituția preșcolară în cauză, într-o scrisoare expediată la adresa redacției noastre.

 Părintele, care a preferat să-și păstreze anonimatul, susține că Asociația le fură banii și enumeră mai multe nemulțumiri pe care le are la adresa administrației grădiniței: „În toiul verii, copii nu consuma nicio felie de măr, nemaivorbind de alte fructe. Apa potabilă o cumpărăm tot noi, părinții, or, de altfel, copiilor li se dă apă de la robinet. Teatrul se achita de părinți suplimentar, fără a ni se elibera bon... Asociația nu investește practic nimic din banii suplimentari achitați de noi, directori și fondatori fiind mama, feciorul și nora. Banii noștri se scurg în afacerile personale ale acestora”, spune mama în mesajul ei.

 Părinții sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să achite în plus și lucrările de reparație care se fac în instituție și se declară alarmați de faptul că unele lucrări de reparație, precum schimbarea tapetelor, sunt făcute de către educatori, în timp ce copiii dorm la amiază.

 „Taracanii roiesc prin dulapurile copiilor. În bucătărie la fel, pe pereți merg aceste insecte. Părinții care au fost la bucătărie ne-au alertat despre această situație”, se menționează în scrisoare.

Citește continuarea pe realitatea.net