mamaplus.md

„Fostul meu soţ îmi spunea în fiecare zi că mă va omorî şi mă va îngropa în grădină”

-
//
10.01.2019

Ana are 26 de ani şi a reuşit să evadeze dintr-o căsătorie în care îşi punea aproape zilnic viaţa în pericol. „Fostul meu soţ îmi spunea în fiecare zi că mă va omorî şi mă va îngropa în grădină. Trăiam într-o frică permanentă”, a spus tânăra. De la ameninţări, bărbatul trecea deseori la acţiuni şi lovea în ea până la epuizare. Devenea şi mai violent atunci când femeia încerca să strige după ajutor. „Dacă nu aş fi divorţat, cred că eram demult moartă”, a completat Ana.

mamaplus.md

Tânăra avea 22 de ani când s-a căsătorit cu Andrei, un băiat din aceeaşi localitate cu ea din autonomia găgăuză. Au început să comunice pe reţelele sociale, au ieșit la întâlniri, iar peste aproximativ un an s-au mutat împreună. S-au căsătorit după ce Ana a aflat că este însărcinată. Nu şi-au permis să facă nuntă, nu aveau bani pentru petreceri. Locuiau la părinţii lui Andrei, iar femeia era singura care aducea bani în casă, muncind la o frizerie. Nici bărbatul, nici părinţii acestuia nu aveau un loc stabil de muncă. 

Chiar dacă a avut o naştere cu multiple complicaţii, Ana a revenit la serviciu la câteva săptămâni după ce a fost externată din spital.

„Toată ziua munceam, iar nopţile nu dormeam aproape deloc, pentru că trebuia să am grijă de copil. Eram epuizată”, a mărturisit tânăra.
 

În loc să o susţină, bărbatul se ducea la bar, la discotecă, iar părinţii îl susţineau.

mamaplus.md

„Îmi ziceau că eu trebuie să am grijă de copil, iar el e tânăr încă şi trebuie să se distreze”, a mai menționat femeia.

În aceeaşi perioadă au apărut şi primele episoade de violenţă fizică. La una dintre tentativele de a-şi responsabiliza soțul, s-a pomenit izbită cu capul de perete, chiar în momentul când alăpta copilul.

Aşa reacţiona de fiecare dată când soția încerca să îi ceară ajutorul sau să îl facă să se implice în grijile familiei. Bătăile au continuat şi chiar s-au intensificat după ce tânăra familie s-a mutat la casa ei, procurată de mama Anei, care muncea peste hotare. 

Continuarea o găsiți aici.