mamaplus

A fost lansată o aplicație mobilă pentru călători. Acum poți urmări troleibuzul din telefon

-
//
15.03.2023

Primăria Municipiului Chișinău anunță că a lansat o aplicație mobilă pentru călători privind timpul de sosire a transportului public în stații. Opțiunea oferă cetățenilor comoditate, pentru că nu vor trebui să aștepte mult timp în stații.

mamaplus

Platforma de mobilitate urbană destinată gestionării inteligente a unităților de transport public din municipiu funcționează prin aplicația „Tranzy”, care este disponibilă pentru a fi descărcată din Google Play și App Store.

În prezent, sunt instalate trackere GPS în 374 de troleibuze (alte 26 vor fi instalate pe unitățile achiziționate pentru anul 2023) și pe 210 autobuze.

Miercuri, în cadrul evenimentului de lansare de la Primăria Chișinău, au fost prezentate detalii despre funcționalitatea și utilizarea platformei de mobilitate urbană, care este în regim de testare.

Primarul General, Ion Ceban a menționat că municipalitatea dorește să ofere un serviciu de calitate și să transparentizeze cât mai mult acest proces. Iar oamenii să le utilizeze și să ofere un feedback pozitiv, pentru a putea fi implementate și o eficientizare a operațiunilor și a sporirii calității serviciului public. „Mulțumesc reprezentanților companiilor „Arobs Track GPS” și „Tranzy” pentru efortul comun realizat acum în capitală, pentru locuitorii municipiului, în implementarea platformei de mobilitate urbană”, a conchis Ion Ceban.

La rândul său, viceprimarul Ilie Ceban a precizat că pe parcurs, municipalitatea va dezvolta o aplicație mai complexă, unde vor fi incluse toate serviciile SMART/digital, vizavi de mobilitatea urbană. „Vom avea mai multe opțiuni, de rând cu vizualizarea troleibuzelor și autobuzelor, vor fi parcările, inclusiv cele cu plată, iar cetățenii vor alege aplicațiile de care au nevoie în viața de zi cu zi”, a comunicat viceprimarul capitalei.

E de menționat că aplicația „Tranzy” este deja utilizată cu succes în 2 orașe din România: Cluj Napoca și Iași.