mamaplus.md

A fost lansată o aplicație „HIV-Test”, care permite fiecăruia să măsoare nivelul de risc al infectării cu HIV

-
//
30.11.2018

Aproape 10 mii de moldoveni trăiesc fără să știe că sunt infectați cu HIV, estimează autoritățile din domeniu, care astăzi au lansat o campanie sociala prin care vor să promoveze testarea la acest virus.

mamaplus.md

În cadrul evenimentului, a fost lansată și o aplicație mobilă, prin care poți afla care este nivelul tău de risc al infectării cu HIV. Cei care trăiesc de ani buni cu acest virus spun că societatea a devenit mai tolerantă, iar cazurile de discriminare sunt tot mai puține.

Pentru că multă lume trăiește fără să știe că are HIV, autoritățile din domeniu au dat startul unei campanii sociale privind extinderea accesului la testare HIV, cu genericul „Te privește! Privește pe fiecare!”.

„Cea mai mare problemă este depistarea și faptul că 50 la sută dintre persoane, care sunt estimate că trăiesc cu HIV, adică în jur de 8-10 mii de persoane, trăiesc cu această infecție fără ca să cunoască”, Svetlana Plămădeală, manager de țară, programul comun al Națiunilor Unite pentru Combaterea HIV și Sida.

Tot astăzi, a fost lansată o aplicație online „HIV-Test”, pentru ca orice doritor să-și măsoare nivelul de risc al infectării cu HIV, dar și lista instituțiilor medicale în care poți face testul, care durează 20 de minute. Specialiștii în medicină menționează că infectarea cu virusul HIV nu înseamnă neapărat că persoana va fi diagnosticată cu SIDA.

Citește articolul integral pe tv8.md