Focarul radioactiv din strada Sfântul Andrei din capitală - lichidat

Focarul radioactiv din strada Sfântul Andrei din capitală - lichidat

-
//
29.09.2015

Focarul radioactiv din strada Sfântul Andrei din capitală a fost lichidat şi nu mai prezintă pericol pentru populaţie. Anunţul a fost făcut de către şeful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Merzâncu. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că pe o porţiune de pământ din apropierea unei construcţii concentraţia de substanţă radioactivă depăşeşte de câteva sute de ori norma admisă.

Focarul radioactiv din strada Sfântul Andrei din capitală - lichidat

„A fost stabilit locul și zona contaminată care a fost îngrădită, a fost asigurat paza perimetrului și conectarea solului contaminat la locul respectiv. În total, de acolo s-au evacuat circa 2 de metri cub de sol contaminat”, a declarat Liviu Merzâncu.

Reprezentantul Centrului de Sănătate Publică al municipiului Chişinău a declarat că deocamdată nu există o concluzie cu privire la acest caz, în ceea ce ţine de pericolul pentru sănătatea cetăţenilor, însă se efectuează cercetări în acest sens.

Amintim că la începutul săptămânii trecute salvatorii au intervenit pe strada Sfântul Andrei din sectorul Râşcani al capitalei, pentru a efectua lucrări de decontaminare a unei porţiuni de teren infectat cu o substanţă radioactivă din apropierea unei construcţii.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Radio Moldova Actualități.

Sursa: TRM.md