Focar de rujeolă la Odesa! Există decese

Focar de rujeolă la Odesa! Există decese

-
//
06.07.2017

Numărul cazurilor de rujeolă în regiunea Odesei a depășit 360 de persoane de la începutul anului 2017, cele mai multe dintre ele fiind copii.

Focar de rujeolă la Odesa! Există decese

În luna iunie, la Spitalul Regional Odesa au murit doi copii, de 2 și 3 ani, din cauza unor complicații ale acestei boli. Potrivit medicilor, copiii nu au fost vaccinați și înainte de a ajunge la acest spital, au fost tratați și la alte instituții medicale.

La sfârșitul lunii iunie, din cauza unei pneumonii cauzate de rujeolă, a murit încă un copil de 4 anișori.

„Situația este gravă și foarte încordată. În fiecare zi, spitalul a primit minim 3 pacienți și maxim 10. Vin pacienți în stare gravă“, a spus medicul șef, Svetlana Lavryukova.

În oraș a fost identificat un număr semnificativ de cazuri de rujeolă. Potrivit medicilor, 93% dintre pacienți nu au fost vaccinați.

Copiii nu au fost vaccinați fie din lipsa de preparate din ultimii ani, fie din cauza reticenței părinților privind vaccinarea copiilor lor. Ministerul Sănătății din Ucraina a anunțat că acum există suficiente preparate pentru vaccinare.

Rujeola sau pojarul este o infecție virală contagioasă, care apare ca o erupție cutanată și care are simptome asemănătoare cu răceala. Boala este cauzată de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus și se transmite pe calea aerului, prin tuse sau strănut.

Virusul rujeolic poate trăi până la două ore pe diferite suprafețe sau în aer și poate infecta 90% din persoanele sensibile.

La nivel global, rujeola rămâne o cauză principală de deces în rândul copiilor, estimându-se că aproximativ 160.000 de copii mor în fiecare an din cauza complicațiilor bolii, informează experții din cadrul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Sursa