mamaplus

Flashmob în fața Primăriei: Părinții cer păstrarea grupelor prelungite

-
//
04.01.2024

Acțiune de protest în fața Primăriei Chișinău. Consilierii fracțiunii PAS, alături de mai mulți părinți, înarmați cu pancarte, au solicitat păstrarea grupelor cu program prelungit pentru elevii din clasele primare.

mamaplus

Manifestanții susțin că Primăria are suficienți bani, dar primarul taie intenționat din resursele alocate copiilor și grupurilor vulnerabile. Aceștia solicită convocarea imediată Consiliului Municipal Chișinău și aprobarea bugetului municipal pentru anul 2024, transmite Tv8.md

Consilierii fracțiunii PAS în Consiliul Municipal Chișinău au declarat că sunt solidari cu părinții care vor fi nevoiți de săptămâna viitoare să-și lase singuri copiii acasă. Acest fapt s-ar datora „dorinței lui Ion Ceban de a lichida grupele cu program prelungit, ceea ce înseamnă insecuritate pentru copiii noștri, adică pentru 40 de mii de copii, înscriși în anul de studii 2023-2024 în clasele primare”.

Președinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa a declarat că: „Bugetul municipal a fost suplinit cu circa 4 miliarde de lei din partea bugetului național, cu plus 100 milioane de lei mai mult conform parametrilor anului trecut. Dacă anul trecut s-au identificat bani pentru grupele cu program prelungit, astăzi avem și mai multe oportunități pentru acest lucru. Timp de 4 ani, Ion Ceban a împrumutat și creditat orașul, iar azi trebuie să plătească nota de plată și pentru că nu poate să taie din dobânzi, el taie din ajutoarele grupurilor de cetățeni care au cea mai mare nevoie.”