mamaplus

Fiul Lidiei Bejenaru face dezvăluri cutremurătoare despre boala care a doborât-o pe mama sa

0
//
26.07.2021

Fiul interpretei Lidia Bejenaru Botgros, care s-a stins din viață în dimineața zilei de azi, susține că mama sa de 68 de ani suferea de cancer, iar în urma operațiilor nu și-a mai revenit.

„A avut probleme la colon, cancer, și în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știu exact cauza, probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână”, a declarat pentru TV6.md Corneliu Botgros, violonist Orchestra de muzică populară „Lăutarii”.

Menționăm că vestea cutremurătoare despre trecerea în neființă a Lidiei Bejenaru Botgros a fost dată astăzi de către directorul general "Moldova-Concert", Andrei Locoman.

"Lidia Bejenaru-Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.  S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei „Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros", a scris Andrei Locoman.

Lidia Bejenaru, interpretă de muzică populară, s-a născut la data de 3 mai 1953, în satul Țiplești din raionul Sângerei. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968-1971. A fost solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” și „Lăutarii” ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.
În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros, căsnicie în care s-a nascut interpretul de muzică populară Cornel Botgros.