mamaplus

Fiecare a patra școală din Moldova desfăşoară orele cu participarea fizică a elevilor

-
//
21.04.2021

Potrivit datelor emise de Ministerul Educației, copiii din 26 la sută dintre instituțiile de învățământ din țară au revenit în bănci începând cu ziua de luni, 19 aprilie. Clasele nu sunt aglomerate, iar elevii şi profesorii respectă măsurile anti-COVID.

Potrivit datelor, managerii a 658 de şcoli au optat pentru programul educațional mixt, cu participarea fizică a elevilor din clasele primare şi a celor din clasele absolvente.

Totodată, în alte 328 - procesul are loc cu prezența fizică a copiilor şi a profesorilor, iar școlarii din 254 de instituții învață online.

"Situația la zi este în fluctuație, deoarece comisiile se întâlnesc în toate zilele săptămânii și se poate schimba în funcție de evoluția sistemului epidemiologic din localități.", a comunicat şeful Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu.

Ministerul Educației a mai anunțat că, în perioada 12-16 aprilie, doi studenți s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar în învățământul profesional tehnic au fost confirmați pozitivi 14 copii și cinci cadre didactice. De asemenea, 24 de grădinițe se află în carantină.