Fetiţe, în spital cu boli ginecologice, pentru că "mămicile fac incorect igiena organelor genitale"

Fetiţe, în spital cu boli ginecologice, pentru că "mămicile fac incorect igiena organelor genitale"

-
//
20.05.2016

Tot mai multe minore suferă de afecţiuni ginecologice. Numărul pacientelor creşte, în fiecare an, cu aproximativ 20 la sută.

Fetiţe, în spital cu boli ginecologice, pentru că "mămicile fac incorect igiena organelor genitale"

În opinia specialiştilor, această tendinţă este o consecinţă a infecţiilor netratate şi administrarea în exces a antibioticelor.

Medicii avertizează că ignorarea maladiilor ginecologice în perioada copilăriei provoacă infertilitatea. 

Potrivit medicilor, peste 60 la sută dintre pacientele minore au vulvovaginită, o afecţiune inflamatorie a vaginului. Maladia este provocată de infecţii, helminţi şi igienă incorectă. Afecţiunea este întâlnită, mai frecvent, în rândul fetiţelor de vârstă preşcolară.

"În loc să spele copilaşii, spală cu şerveţele umede. Folosesc pampersurile care nu sunt calitative. De infecţiile sexual-transmisibile la părinţi, copiii se molipsesc de la părinţi prin condiţii casnice, prin baie comună, prosop comun", a spus şefa Secţiei Ginecologie Infantilă a Institutului Mamei şi Copilului, Rodica Manole. 

De afecţiune inflamatoare a vaginului suferă şi această fetiţă, în vârstă de un an şi zece luni. Mama a remarcat simptomele în primele luni de viaţă şi a alertat imediat medicii.

"Roşeaţă, în zona genitală. Usturime. Miros neplăcut în timpul urinării. Eliminări? Puţin erau. Am fost la medic. Medicul m-a încurajat. Mi-a spus să urmăm tratamentul şi că tot va fi bine", a declarat mama fetiţei. 

Medicii mai precizează că aproape 30 la sută dintre fetiţe fac hemoragii. Scurgerile sunt provocate de stres, afecţiuni ale sistemului nervos, efort fizic şi alimentaţia nesănătoasă. Cu acest diagnostic a fost spitalizată şi minora din imagine.

"În general aveam dureri. Nu atât de puternice, dar erau. Dar când a început hemoragia durerile au devenit mai puternice. Aveam febră şi greţuri. M-am speriat, nu mi s-a întâmplat anterior".

Afecţiunile ginecologice la fetiţe se manifestă prin dureri, prurit, umflături şi scurgeri. Aproximativ 800 de minore au fost spitalizate, anul trecut, cu aceste simptome.

Sursa: publika.md