mamaplus

Fetița rănită în accidentul de la Bahmut, transferată la neurochirurgie

-
//
31.10.2023

Fata de patru ani rănită grav în accidentul de la Bahmut se simte mai bine. Aceasta rămâne internată la Institutul Mamei și Copilului, însă a fost transferată de la reanimare în Secția de neurochirurgie.

mamaplus

Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al IMC, Maxim Cazacu, a declarat că pacienta este conștientă. Aceasta a fost transferată în Secția de neurochirurgie pentru reabilitare. Deocamdată, intervenții chirurgicale nu sunt programate.

Bunicul fetei rămâne în continuare la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău. Purtătorul de cuvânt al instituției, Rodica Racu, a menționat pentru IPN că în prezent starea generală a bărbatului este gravă, dar stabilă. Acesta a suferit un traumatism asociat, traumă cranio-cerebrală închisă, contuzie cerebrală, dar și o fractură deschisă de femur pe dreapta. În prezent, pacientul este pregătit pentru o intervenție chirurgicală.

Amintim că, pe 20 octombrie, o familie a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că la volanul mașinii s-ar fi aflat un angajat al Procuraturii Ungheni.

În urma accidentului de la Bahmut, soldat cu patru morți, două persoane au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani și un copil de patru ani. Fetița a fost transportată în stare gravă cu AVIASAN la Chișinău. Celălalt copil care a murit la locul accidentului avea trei luni.

Pe 22 octombrie, procurorul care ar fi cauzat accidentul rutier a fost plasat în arest pentru 30 de zile.