mamaplus

Fetiță de 7 ani, găsită în condiții groaznice: flămândă și cântărind doar 9 kilograme

-
//
26.11.2020

Caz cutremurător în orașul Breansk din Rusia. Mama adoptivă a unei fetițe de 8 ani va apărea în fața instanței după ce ani la rând a ținut-o într-o debara în izolare totală, copila suferind de subnutriție severă și retard considerabil în dezvoltare. Povestea micuței Ira a șocat o țară întreagă, scrie ntv.ru.

Natalia Zubaciova a adoptat fetița pe când avea doar doi anișori, fiind deja mama biologică a cinci copii. Femeia a decis să închidă fetița într-o cameră separată și să nu-și facă griji pentru ea. În schimb, încasa lunar indemnizațiile care erau destinate creșterii copilului. Acești bani însă erau cheltuiți pe alcool, pe care îl preferă atât de mult tatăl adoptiv al copilei. În toți acești ani, familia Zubaciov a cheltuit o sumă considerabilă de bani din bugetul destinat pentru creșterea fetiței.

Ira nu putea merge și nu reușea să lege câteva cuvinte. Ea era ținută închisă zile și nopți la rând în debara, fără să fie întrebată dacă îi este foame sau are nevoie de ceva. Micuța putea sta ore întregi pe același scaun de lemn fără să spună un cuvânt și tot pe el dormea noaptea.

Fetița a fost descoperită întâmplător de un vecin. Bărbatul a auzit plânsete de copil în momentul în care a intrat în casă și când a văzut în ce stare se afla fetița, a luat-o imediat la el.

”Am hrănit-o cu puțin terci de griș, apoi i-am dat două pahare cu apă pe care le-a băut în câteva secunde. Era foarte înfometată”, mărturisește Vladislav Skorodumov care a chemat imediat ambulanța și poliția.

Fetița cântărea doar 9 kilograme, iar viața ei era în mare pericol și nu se știe cât timp mai putea supraviețui dacă vecinul nu ar fi găsit-o în acea zi.

După ce medicii au reușit să o stabilizeze, fetița a fost transferată într-un centru de plasament, iar acum viața ei este în afara oricărui pericol.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, la răspundere fiind trași atât părinții adoptivi ai fetiței cât și asistenții sociali responsabili.