mamaplus

Fetiță de 4 ani, vaccinată din greșeală cu Pfizer pentru adulți, în loc de vaccinul antigripal

-
//
29.09.2021

O fetiță de 4 ani a primit prima doză de vaccin anti-Covid în locul vaccinului antigripal sezonier pentru care era programată la un cabinet local, potrivit unui raport al Baltimore Sun. Mama ei, Victoria Olivier, a însoțit-o pentru a face vaccinul antigripal la spital, unde un farmacist i-a administrat din greșeală o doză pentru adulți din vaccinul Pfizer anti-Covid. Vaccinul nu a fost încă aprobat de Food and Drug Administration pentru copiii cu vârsta sub 12 ani. Cazul a avut loc în statul american Maryland.

Phil Caruso, purtător de cuvânt al Walgreens, a declarat pentru Fox News, într-un e-mail, că siguranța pacienților este „prioritatea maximă a companiei”.

„Evenimente de acest gen sunt extrem de rare și luăm această problemă foarte în serios. Suntem în legătură cu familia pacientului și ne-am cerut scuze. Procedura noastră de vaccinare în mai multe etape include mai multe verificări de siguranță pentru a minimiza șansele de eroare umană. Am analizat recent acest proces împreună cu personalul farmaciei noastre pentru a preveni apariția unor viitoare probleme”, a mai spus el.

Copiii sub 12 ani rămân neeligibili pentru vaccin, deși Pfizer-BioNTech a prezentat la FDA date despre studiile clinice pentru un vaccin anti-Covid în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Până în prezent, copilul nu a avut efecte secundare majore, a raportat presa locală.