mamaplus

Femeile diagnosticate cu cancer de sân vor primi medicamente compensate

-
//
03.01.2024

Începând cu 1 ianuarie 2024, femeile diagnosticate cu cancer mamar beneficiază în premieră de medicamente compensate din fondurile de asigurare medicală obligatorie. Conform datelor Institutului Oncologic, de aceste preparate urmează să beneficieze circa 2.500 de persoane.

mamaplus

Medicamentele oncologice vor fi disponibile gratuit atât pentru persoanele asigurate, cât și pentru cele neasigurate, transmite Știri.md.

„Lista medicamentelor compensate a fost completată cu preparatele anastrozolum și tamoxifenum, care sunt indicate pentru tratamentul neoplasmului mamar în stadiu avansat și, respectiv, ca adjuvant în cancerul de sân precoce. Preparatele sunt prescrise de medicul oncolog sau de medicul de familie, în baza indicației specialistului în oncologie", comunică Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

Astfel, pacientele care au nevoie de aceste medicamente nu vor mai trebui să se deplaseze la Institutul Oncologic pentru a le obține, dar le vor putea ridica gratuit din orice farmacie contractată de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

De asemenea, din 1 ianuarie, lista medicamentelor compensate a fost extinsă cu un alt preparat - ticagrelorum, indicat în asociere cu acidul acetilsalicilic pentru pacienții cu sindrom coronarian acut sau infarct miocardic acut, după implantarea protezei endovasculare. Medicamentul este parțial compensat.