mamaplus

Femeia acuzată de omorul fetiței de doi ani de la Ciocana, condamnată la 12 ani de închisoare

-
//
07.04.2022

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 7 aprilie, femeia acuzată de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis cu o deosebită cruzime, asupra unei fetițe în vârstă de 2 ani, a fost condamnată la 12 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Amintim că, femeia este acuzată împreună cu un bărbat că, în octombrie 2021, aflându-se într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, în care se afla și fetița în vârstă de 2 ani, lăsată în custodia lor de mama acesteia, cu deosebită cruzime, i-au aplicat victimei minore multiple lovituri cu pixul și furculița în partea posterioară a gâtului și pe spate, cauzându-i dureri și suferințe fizice.

În continuarea acțiunilor lor ilegale, având controlul total asupra victimei minore și profitând de starea de neputință datorită vârstei fragede a acesteia, manifestând o deosebită cruzime, au maltratat și au torturat cu cruzime victima minoră, aplicându-i mai multe lovituri cu mâinile și picioarele, cu un obiect contondent dur, pe toată suprafața corpului, peste cap, torace și abdomenul copilului, cauzându-i mai multe traume, periculoase pentru viață, care se califică ca vătămare corporală gravă, ce au determinat decesul minorei.

După care, în scopul ascunderii urmelor infracțiunii, au dus corpul neînsuflețit al copilului, în fâșia forestieră adiacentă străzii Uzinelor din municipiul Chişinău.

Procuratura Generală menționează că, judecata în privința femeii, s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpata și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptei indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, aceasta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale pe caz, cât și judecării cauzei penale, inculpata s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

În partea ce ține de bărbatul acuzat de complicitate la omorul fetiței de 2 ani, PG precizează că, acesta pledează nevinovat.

Respectiv, cauza penală în privința sa, a fost disjunsă într-un dosar separat și se va examina în procedură generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.