mamaplus

Felicity Huffman, actrița americană din „Neveste disperate”, a fost arestată

-
//
16.10.2019

Actrița americană Felicity Huffman s-a prezentat marți la o închisoare federală din nordul Californiei pentru a-şi începe pedeapsa de două săptămâni după gratii, sentință primită după ce a recunoscut că a plătit 15.000 de dolari pentru falsificarea testelor de admitere la facultate pentru fiica sa cea mare, în cadrul unui scandal pe scară largă în care părinți bogați au apelat la mită şi fraudă pentru a asigura locurile copiilor lor în universități americane prestigioase, transmite agerpres.ro.

Felicity Huffman, 56 de ani, a fost închisă în centrul de detenție de minimă securitate Federal Correctional Institution din Dublin, Alameda County, centru în care sunt închise aproximativ 1.200 de deținute.

După eliberare, Huffman trebuie să muncească şi 250 de ore în folosul comunității şi va rămâne sub observația poliției timp de 1 an. De asemenea, conform sentinței, actrița a plătit şi o amendă de 20.000 de dolari.

Actrița, care a devenit cunoscută pentru rolul din serialul de televiziune „Desperate Housewives”, a pledat vinovată în luna mai: ea a recunoscut că a plătit 15.000 de dolari unei persoane pentru a corecta în secret răspunsurile fiicei sale la examenul standardizat american SAT (Scholastic Assessment Test), utilizat la admiterea în facultate.

În total, 50 de persoane au fost urmărite în acest dosar de corupție, între care 30 de părinți, dintre care unii şefi de companii şi avocați. Ei au fost acuzați că ar fi plătit sume de până la 6,5 milioane de dolari pentru a facilita admiterea copiilor lor în unități de învățământ superior prestigioase, precum Yale, Georgetown şi Universitatea din California de Sud.