mamaplus

Fără corupție la BAC. Președinții și secretarii centrelor de BAC vor fi instruiți de ofițerii CNA

-
//
25.05.2022

Ofițerii Centrului Național Anticorupție vor desfășura mai multe sesiuni de informare despre rigorile de integritate ce trebuie respectate în procesul de organizare și desfășurare a examenelor. Acțiunile se încadrează în campania națională de sensibilizare “Fără corupție la BAC”, demarată astăzi de CNA în comun cu Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Potrivit CNA, în următoarele două zile, ofițerii anticorupție vor discuta cu președinții și secretarii Centrelor de BAC 2022 din zonele centru, nord, sud și municipiul Chișinău, dar și cu reprezentanții organelor locale de specialitate din administrația învățământului.

Aceștia vor anunța audienții despre aspectele practice ce țin de modul de declarare și soluționare a conflictelor de interese în procesul de monitorizare și evaluare a BAC-lui, regimul juridic al cadourilor și influențelor necorespunzătoare, dar și modalitățile de sesizare a CNA în cazul tentativei de implicare în acte de corupție și răspunderea juridică pentru lipsa integrității. În cursul întâlnirilor, cadrele didactice vor fi îndemnate să dea dovadă de corectitudine, responsabilitate și integritate în procesul de supraveghere și evaluare a examenelor.