Fără bucate şi băuturi alcoolice pe morminte de Paștele Blajinilor. Ce spun medicii!

Fără bucate şi băuturi alcoolice pe morminte de Paștele Blajinilor. Ce spun medicii!

-
//
06.04.2018

În fiecare an, moldovenii obișnuiesc să întindă mese copioase pe morminte de Paștele Blajinilor. Medicii ne îndeamnă să renunțăm la acest obicei, deoarece riscurile de intoxicații sunt foarte mari.

Fără bucate şi băuturi alcoolice pe morminte de Paștele Blajinilor. Ce spun medicii!

Medicii epidemiologi, au mers, ieri, prin cimitirile din Capitală, pentru a-i informa pe oameni despre cum ar fi bine să petreacă Paştele Blajinilor, pentru a se proteja de intoxicaţii. Centrul municipal de Sănătate Publică organizează această campanie pentru al doilea an consecutiv.

"La Paştele Blajinilor foarte multe persoane sunt cu toxiinfectii alimentare, cu maladii diuretice. A sărbători frumos si sănătos nu înseamnă multe bucate, multă băutură", a afirmat şefa Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminița Suveică.

Şi slujitorii Domnului au câteva sfaturi pentru enoriaşii care se duc la cimitir.

"Mesele acestea copioase pe care le fac la cimitire, mai bine sa la facă acasă. Sufletele acestea nu au nevoie nici de vin, nici de rachiu, nici de coniac. Ele au nevoie de rugăciune şi milostenie", a spus preotul Victor Pleșca.

În faţa camerelor de filmat, locuitorii Capitalei spun că sunt împotriva meselor întinse în cimitire, scrie prime.md

Locuitorii din sate susţin, însă, că mâncatul şi băutul de sufletele răposaţilor a devenit deja o tradiţie. Gospodinele spun că s-au obişnuit să gătească bucate pe care le iau la cimitir, dar dau asigurări că au grijă ca toate produsele să fie proaspete.

În acest an, creştini ortodocşi sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos pe opt aprilie, iar Paştele Blajinilor pe 15 aprilie.

Sursa: publika.md