mamaplus

Fără beție și frigărui de Hramul Chișinăului. Anunțul primarului Ion Ceban

-
//
12.10.2020

În acest an, hramul Chișinăului nu va mai fi marcat cu frigărui, ci cu activități care să reprezinte adevăratele valori ale locuitorilor capitalei. Asta a declarat primarul Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Primarul Ion Ceban a declarat că orașul Chișinău are multe valori care pot fi prezentate de hramul capitalei, nu doar „beția și consumul de frigărui”, cum se întâmplă în fiecare an.

Edilul-șef susține că au fost planificate mai multe evenimente, dar deocamdată nu a fost luată o decizie finală cu privire la modul în care vor fi organizate.

„Această zi are mare însemnătate pentru noi toți. Avem evenimente planificate în toate sectoarele. Nu am luat o decizie finală, dar azi cu siguranță vom avea un tablou clar. Să știți că ne-am propus cu totul un alt program, unul care să reprezinte municipalitatea, nu un mare „șașlâk”, așa cum ne-am obișnuit până acum și nu doar din cauza faptului că nu ne permite pandemia, dar avem mult mai multe valori pe care le putem prezenta în diferite circumstanțe, putem arăta că suntem altfel și nu ne reprezintă marea beție și mulți „șașlâci și cârnăței”, ci valorile frumoase”, a menționat primarul Ion Ceban. 

Și pentru că hramul orașului este marcat pe timp de pandemie, primarul capitalei a îndemnat locuitorii Chișinăului să aibă grijă de sănătatea lor, să poarte măști, să-și dezinfecteze mâinile și să păstreze distanța socială.

În acest an se împlinesc 584 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. În fiecare an, de hramul Capitalei au loc depuneri flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar la Catedrala „Naşterea Domnului” se face Sfânta Liturghie. Până acum, în Piața Marii Adunări Naționale aveau loc concerte care culminau cu focuri de artificii.