mamaplus

Familie cu 3 copii mici din Bălți, salvată de medici după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon

-
//
17.12.2020

O familie cu trei copii, cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după intoxicație cu monoxid de carbon. Incidentul a fost înregistrat marți, 15 decembrie, în municipiul Bălți. 

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, apelul la 112 a survenit la ora 08:20 și solicitată ambulanța pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru o familie cu mulți copii din Bălți, care s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

La locul solicitării două echipe de asistență medicală urgentă specializate, una de terapie intensivă pentru adulți și una pediatrică. În câteva minute, echipele AMU au intervenit la fața locului și au depistat trei minori de 1, 4 și respectiv 5 ani și părinții acestora, ambii în vârstă de 26 de ani.

Echipele AMU au acordat de urgență primul ajutor medical la etapa de prespital și au transportat pacienții în stare stabilă la IMSP Spitalul Raional Bălți.

Pe parcursul ultimelor 48 de ore de activitate, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4.482 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1.759 pacienți, dintre care 1.572 adulți și 187 copii.