mamaplus

Familia Coșcodan, care recent și-a pierdut copilul de 12 ani într-un grav accident de circulație, a mai îngropat încă doi copii

-
//
16.03.2023

Viața bate filmul. Familia Coșcodan, care recent și-a pierdut copilul de 12 ani într-un grav accident de circulație, a mai îngropat încă doi copii. 

mamaplus

După ce primii doi copii ai familiei au decedat, dorind să-și apere următorii copii de soarta necruțătoare, părinții au decis să le dea numele de familie a mamei, Railean. Din nefericire, asta nu l-a scăpat pe Valerian de deces. Deși s-a născut sănătos, în data de 21 februarie, băiatul, fiind ciclist profesionist și deplasându-se împreună cu un coleg pe un traseu în apropiere de Stăuceni, a fost lovit mortal de o mașină. Despre drama familiei sale și încercările disperate de a-și apăra copiii, Alexandru Coșcodan a relatat în cadrul emisiunii PULS de la Orizont TV.

ALEXANDRU COȘCODAN, tatăl ciclistului decedat în accident. Pierzând doi copii în viața noastră. Ciprian Roman s-a născut în 2006, a decedat la o lună de zile. Maria s-a născut în 2002, a decedat la vârsta de 18 ani, în 2020. Și, vă dați seama, am vrut și noi copiii sănătoși, am mers și la mănăstiri, am mers și la medici, ne-am tratat câțiva ani ca să se nască Valerian în familia nostră. După asta s-a născut și Sofia în 2013. Și am făcut schimbarea asta cu scopul, poate cuiva i se va părea banal, sau nu știu, ridicol. Dar, știți, frica asta care intră în oase după pierderea copilului deja îți schimbă radical gândirea și viziunea asupra vieții. Aceasta a fost o tentativă să scăpăm de ghinion, în popor se mai spune de blesteme. Am făcut absolut tot, schimbarea numelui copiilor nu ne-a ajutat.

Acum în familia Coșcodan, din patru copii a rămas o singură fetiță pe nume Sofia, scrie tv6.md.

Amintim că în data de 21 februarie, doi ciclişti, ambii minori, care se deplasau regulamentar, au fost loviţi de o maşină în apropierea comunei Stăuceni.

Ambii copii au ajuns la spital în stare gravă. Valerian Railean, campionul Moldovei la ciclism junior, a fost internat la reanimare, unde s-a stins câteva zile mai târziu. Şoferul de 48 de ani care a accidentat cicliştii avea permisul de conducere suspendat încă din anul 2020. Faptul că urcase la volan deși nu avea voie este anchetat într-un episod aparte, a declarat procurorul pe caz.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă între trei și șapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de accidentarea copiilor. Acuzatorul Gheorghe Bivol a mai precizat că șoferul își recunoaște vina, dar nu conlucrează cu ancheta și nici nu oferă declarații.