mamaplus

Expoziție caritabilă pentru a ajuta copiii cu dizabilități severe din raionul Ialoveni

-
//
11.04.2023

O expoziție de lucrări confecționate de un grup de copii cu dizabilități severe din raionul Ialoveni este organizată la Parlament cu ocazia sărbătorilor pascale.

mamaplus

Expoziția cu genericul „Frumosul în ochii copiilor” conține lucrări cu tematică pascală, printre care lumânări din ceară și tablouri realizate manual și cu multă dedicație de către elevii beneficiari ai Unității de Educație Incluzivă din cadrul Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni. Cei 25 de copii cu dizabilități severe, care provin din opt localități ale raionului Ialoveni, îndrumați de părinții lor și de cadrele didactice de sprijin, au realizat lucrările în cadrul atelierelor vocaționale pe care le frecventează în cadrul instituției.

Expoziția este una caritabilă, iar fondurile adunate de Parlament vor fi utilizate de către administrația liceului pentru dezvoltarea atelierelor vocaționale, menite să le ofere asistență copiilor din cadrul unității de educație incluzivă.

Evenimentul este organizat cu scopul de a crește nivelul de conștientizare asupra abilităților persoanelor cu dizabilități, de a le susține și de a sensibiliza publicul asupra dificultăților acestora.

Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni are, în prezent, 1105 elevi și 71 de cadre didactice. Primele structuri pentru incluziunea copiilor cu dizabilități severe au fost create în cadrul instituției acum 11 ani.

Expoziția va fi deschisă până la 21 aprilie.