mamaplus.md

Explozie în sectorul Rîșcani: Procuratura a deschis un dosar penal pentru OMOR DIN IMPRUDENŢĂ

-
//
08.10.2018

Procuratura Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență în cazul exploziei în blocul din bulevardul Moscovei, în urma căruia trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică.

mamaplus.md

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului de unde a pornit deflagrația nu au exploatat conform normelor stabilite butelia cu gaz, atunci ei riscă pînă la șase ani de pușcărie.

Totul s-a întîmplat noaptea trecută, în jurul orei 23, într-o clădire cu 21 de etaje de pe bulevardul Moscova. În urma exploziei, au fost afectate patru apartamente de la etajele 14, 15, 16 și 17, iar în locul lor a rămas o gaură imensă.

Printre cei decedați sînt un bărbat de 77 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Sub ruine au fost găsite corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil. Printre cei răniți este și o tînără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului.

Sursa: noi.md