Experții le cer părinților să nu doarmă cu bebelușii la piept

Experții le cer părinților să nu doarmă cu bebelușii la piept

-
//
03.08.2017

Căror părinți nu le place să stea într-un scaun sau să se întindă pe canapea, punându-și copilul la piept, pe burtică și să-l mângaie pe spate? Este foarte plăcut și confortabil pentru ambii, atât pentru adult, cât și pentru copil, iar în cele din urmă, amândoi pot adormi.

Experții le cer părinților să nu doarmă cu bebelușii la piept

Acest tip de somn crește de 50 de ori riscul sindromului de moarte subită infantilă, avertizează specialiștii.

Experții de la compania Lullaby Trus, care au grijă ca somnul celor mici să se desfășoare în securitate, avertizează că acest tip de somn se poate termina tragic pentru copil. Anume în această poziție, cel mic riscă să moară în timp ce doarme, sufocându-se sau din cauza dezvoltării sindromului morții subite infantile (SIDS). Riscul de SIDS în situația în care copilul stă pe pieptul unui adult care doarme crește de 50 de ori, acestea sunt calculele de la Lullaby Trust, în baza statisticilor disponibile. De exemplu, în Anglia și Țara Galilor, fiecare al 6-lea caz de SIDS este asociat cu dormitul copilului pe pieptul unui adult, scrie HuffPost UK.

Cauzele exacte ale SIDS sunt încă necunoscute, dar oamenii de știință au descoperit că acest sindrom de multe ori se dezvoltă atunci când copilul doarme pe abdomen, precum și pe pieptul părinților. Prin urmare, experții de la Lullaby Trust recomandă: dacă simțiți că puteți adormi cu copilul pe piept, faceți un efort și culcați-l pe spate fie în pătuc, fie în leagăn.

Dacă alăptați copilul, faceți-o într-o poziție în care să fiți sigură că nu aveți cum să adormiți sau în prezența unei persoane care vă va trezi sau va lua copilul și îl va culca în patul lui.

Источник: deti.mail.ru

Traducere: Mamaplus.MD