Experți: Sucurile proaspete sînt nocive pentru sănătate

Experți: Sucurile proaspete sînt nocive pentru sănătate

-
//
31.10.2014

Sucurile proaspete sînt o parte integrantă a multor programe de alimentare sănătoasă. Oamenii care doresc să îmbunătățească activitatea sistemului lor digestiv și să se recupereze rapid după efort beau sucuri proaspete. Cu toate acestea, sucurile naturale sînt la fel de nesănătoase ca și băuturile carbogzoase, afirmă oamenii de știință britanici.

Experți: Sucurile proaspete sînt nocive pentru sănătate

Este vorba despre descoperirea, care a arătat că într-o băutură aparent folositoare se conține o cantitate mare de zahăr. Acest lucru poate duce la diabet zaharat și creșterea poftei de mîncare, ceea ce poate duce la obezitate.

Acest fapt descoperit de cercetătorii din Marea Britanie, conduși de profesorul Hanss - Peter Kubis. Mass-media occidentale deja reproduc știriea de senzație pentru adepții alimentației sănătoase, care greșesc crezînd că sucul este un element esențial al unui regim alimentar sănătos, deoarece este izvor de pectină și fibre.

Prin urmare, celor care au grijă de sănătatea lor, li se recomandă să nu consume mai mult de două pahare de suc ​​de fructe pe zi.

Sursa