mamaplus

Experți: Nu există o răspândire rapidă a COVID-19 în școli

-
//
27.01.2021

Școlile care aplică distanțarea fizică, purtarea măștilor și alte măsuri de precauție pentru sănătate nu au cunoscut răspândirea rapidă a coronavirusului în interiorul lor, a dezvăluit marți o analiză americană, potrivit AFP.

Cercetătorii, care lucrează pentru Centrele SUA pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), au analizat datele din studiile efectuate în școli din trei state americane și din unele țări europene. Analiza lor a fost publicată marți în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA).

„În timp ce multe școli s-au redeschis cu predare la clasă în anumite părți ale Statelor Unite, precum și la nivel internațional, au fost raportate cazuri legate de Covid-19, dar există puține dovezi că școlile au contribuit semnificativ la o creștere a infectărilor „la nivel local”.

Majoritatea dovezilor existente, care acoperă primul semestru de școală, au fost liniștitoare în măsura în care tipul de răspândire rapidă care a fost frecvent observat în locurile de conviețuire sau la locurile de muncă cu trafic intens, nu este observat în cadrul școlii", au argumentat cercetătorii.

Potrivit acestora, datele sugerează calea de urmat pentru „menținerea sau revenirea parțială sau completă” a predării la clasă.

„Toate măsurile recomandate pentru a limita (riscul de contagiune) în școli trebuie să continue”, mai spun specialiștii.

Acestea includ purtarea universală a măștii, distanțarea fizică și o operație hibridă între lecțiile virtuale și prezență fizică, pentru a limita dimensiunile clasei. Sunt posibile și alte măsuri, cum ar fi creșterea ventilației camerei și creșterea testelor pentru identificarea și izolarea rapidă a persoanelor infectate asimptomatic. Activitățile sportive în interior ar trebui interzise, totuși, recomandă cercetătorii.