mamaplus

Experiment social: Gheretele din Chișinău vând ilegal țigări elevilor minori

-
//
24.09.2019

Autoarea vlogului unei mame feministe, Alina Andronache a lansat chiar astăzi un nou episod în care abordează tema fumatului în rândul minorilor și mai ales comercializarea ilegală la gheretele amplasate în preajma școlilor. Vezi în continuare la ce concluzie a ajuns vloggerița.

mamaplus

Alina Andronache susține că zilnic vede elevi de 10-12 ani care se ascund printre blocuri și fumează, iar vânzătorii din gheretele unde se vând țigările nici măcar nu-i întreabă pe acești copii dacă au atins vârsta majoratului sau nu.

La experimentul social pus la cale de Alina au participat doi tineri voluntari, care au acceptat să verifice cât de accesibile sunt produsele de tutungerie pentru adolescenții din Chișinău.

Rezultatele experimentului sunt cât se poate de triste. Adolescenții voluntari au reușit să cumpere țigări la toate gheretele la care au mers. Întrebată de ce nu le-a cerut actele de identitate minorilor, una dintre vânzătoare a răspuns următoarele: ”Ei, cum să le ceri. Acum m-am uitat la el, că el seamănă că are 18 ani. Mă scuzați”

Situația alarmantă se repetă la majoritatea gheretelor, unde vânzătoarele se fac că plouă și nu cer actele de identitate, chiar dacă tinerii care vor să cumpere țigări sunt minori.