mamaplus

Examinarea medicală a copiilor pentru admiterea în grădinițe și școli este obligatorie

-
//
11.08.2020

Examinările medicale ale copiilor pentru admiterea în grădinițe și școli rămân obligatorii, iar termenul limită pentru efectuarea acestora este data de 20 august. Responsabilii de la Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să se programeze în prealabil înainte să se prezinte cu copiii la medicul de familie, pentru a evita cozile și îmbulzeala de la uși.

„În cazul când copilul nu are maladii cronice, concluzia de admitere în școală o face medicul de familie. Respectiv, avem o procedură simplificată. Ceea ce va permite de a avea siguranța că copilul care merge la școală este examinat”, a menționat Tatiana Zatîc, șef Direcție, MSMPS.

Copiii care suferă de boli cronice vor fi programați la specialistul de profil și li se va crea un plan personalizat de investigații. Totodată, medicii de familie vor trebui să verifice dacă minorii au toate vaccinurile obligatorii.

Responsabilii din cadrul ministerului Sănătății mai spun că instituțiile de învățământ din țară se pregătesc pentru redeschidere, iar copiii trebuie examinați medical aşa cum prevăd noile cerințe. Iar obligativitatea prezentării certificatului medical pentru admiterea în universități și școli profesionale a fost exclusă încă de anul trecut, deoarece normele europene nu prevăd un asemenea document. Controlul medical este necesar doar în cazul abiturienților care aplică la o instituție care necesită condiție fizică specială.