Seara de parenting conștient: Cum vorbim pentru a fi auziți de copiii noștri

Seara de parenting conștient: Cum vorbim pentru a fi auziți de copiii noștri

-
//
22.05.2015

Clubul Părinților Conștienți a organizat în data de 14 mai un nou atelier de parentare empatică. De această dată, părinții au fost îndrumați despre cum să îmbunătățească relația cu copiii lor printr-o comunicare eficientă.

Participanții la atelier au învățat despre comunicarea non-violentă, despre cât de importantă este dezvoltarea emoțională a copilului și cum afectează această dezvoltarea creierului. De asemenea, aceștia au mai aflat ce este inteligența emoțională, cum să devină antrenori emoționali ai copiilor lor, ce este empatia și diferite modalități eficiente de comunicare.

Ceea ce a vrut sa transmită trainer-ul Adriana Boroș (fondator al Clubului Părinților Conștienți) este faptul că nu există soluții universal-valabile și nici magice, care să rezolve toate problemele noastre ca părinți, dar, putem avea o altă înțelegere asupra relației noastre cu copiii și a modului în care trebuie să ne poziționăm în comunicarea cu ei.

Parentarea conștientă este un proces și nu un rezultat. Este un drum pe care mergi, te oprești, îți reevaluezi alegerile, comportamentul, metodele folosite și, în funcție de cele învățate, continui sa mergi înainte, înțelegând că relaționarea cu copilul este un proces de învățare, atât pentru copil, cât și pentru  părinte, un proces în care veți fi pe toată durata vieții voastre. 

Parentingul e un job greu, poate cel mai greu existent pe pământ, dar are și o parte frumoasă :) avem ocazia să mai trecem încă odată prin copilărie. Sa ghidezi un copil prin lume nu se referă la a-l învăța, ci la a-i da voie lui să cunoască lumea, oferindu-i un mediu bun, stabil, în care să simtă că experiențele lui sunt valide și să poată învăța să se adapteze la lumea din care face parte.