mamaplus

Săptămâna lecturii și a cărții pentru copii: Muzeul Național al Literaturii Române organizează două evenimente dedicate micilor cititori

-
//
01.04.2023

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale, organizează, în cadrul Săptămânii lecturii și a cărții pentru copii (1-7 aprilie), două evenimente dedicate micilor cititori, relatează Moldpres.

mamaplus

Astfel, potrivit organizatorilor, pe 3 aprilie, la ora 15.00, la muzeu va fi vernisată expoziția „Cărțile copilăriei mele”, care prezintă o serie de lucrări din literatura română, destinate micului cititor, și artă plastică, inspirată din cărțile copilăriei. Intrarea este liberă. Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 aprilie.

Pe 5 aprilie, la ora 15:00, tot aici se va desfășura un atelier de lectură și creație artistică MEDA (Museum Educational and Didactic Activities) , care propune, în această ediție, valorificarea creației lui Alexe Mateevici și se adresează elevilor din ciclul gimnazial. Atelierul MEDA este un proiect finanțat de Ministerul Culturii. Participarea este în baza invitațiilor.

Ambele evenimente se vor desfășura la Muzeul Național al Literaturii Române, str. Alexe Mateevici, 79.

În fiecare an, începând cu 1967, la 2 aprilie este marcată Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Este data naşterii renumitului scriitorului danez Hans Christian Andersen, autorului celor mai cunoscute basme: „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Răţuşca cea urâtă”, „Crăiasa zăpezilor”, care au străbătut timpul, fiind îndrăgite şi în zilele noastre. Marcarea acestei zile la nivel internațional își propune să cultive copiilor dragostea pentru citit și să accentueze beneficiile pe care le aduce lectura.