mamaplus

Peste 14 mii de euro au fost colectaţi în urma Hospice Bike Tour 2019

-
//
19.07.2019

16 biciclişti amatori au participat, de pe 14 până pe 18 iunie, la cursa de 700 de kilometri dintre Chişinău şi Braşov #HospiceBikeTour2019.

mamaplus

Traseul a inclus mai multe locații: Chişinău – Iaşi – Gura Humorului – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Braşov, trecând pe lângă locuri precum Pietrele Doamnei, coborând pe versantul drept al lacului Izvorul Muntelui şi parcurgând al treilea cel mai frumos drum montan din România – Transrarăul.

Participanţii au încurajat donaţiile pentru susţinerea serviciilor de îngrijire paliativă în regiunile din Republica  Moldova. Dintre cei 16 participanţi, 13 au ajuns până la finalul cursei, pe când 3 s-au alăturat pentru primii 160 de Kilometri ce despart Chișinăul de Iași. Deşi, majoritatea cicliștilor au fost din Moldova, unul dintre participanţi a venit din SUA să susţină această cauză nobilă, iar altul a venit pentru cursă din România.

mamaplus

Datorită susținerii participanților, donatorilor și a sponsorilor, au fost colectaţi peste 14 mii de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă în Republica Moldova.

„Ne bucurăm că provocarea noastră a fost acceptată şi HospiceBikeTour2019 a fost un succes. Suntem extrem de recunoscători tuturor celor care au susţinut cauza Hospice of Hope Moldova. Gratitudinea noastră se îndreaptă şi către partenerii noştri, care ne susţin an de an şi fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Vă mulţumim!”, a menţionat Raluca Muntean, manager pe ţară Hospices of Hope Moldova şi Albania.

mamaplus

Hospice Bike Tour este un eveniment organizat cu scopul de a colecta fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova și anume dezvoltarea și consolidarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova. La moment, Rețeaua integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu în regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul, persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii acestora.
De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 700 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 15.000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și peste o mie de persoane au primit ajutor umanitar sub forma de pungi pentru stomă și accesoriile necesare.

Cum s-a desfășurat cursa, vezi în video-ul de mai jos.