mamaplus

Participă la prima cursă caritabilă de alergat și susține persoanele bolnave incurabil

-
//
22.08.2019

Hospices of Hope Moldova organizează pe 7 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Hospices şi Îngrijirii Paliative, o cursă de alergat cu genericul: „Îngrijirea mea. Dreptul meu. Alergăm”. Evenimentul va avea loc în Parcul Valea Morilor, începând cu ora 18:00, startul fiind dat din Scuarul Tablei de Șah.

mamaplus

Scopul Cursei de Caritate este pregătirea pentru Maratonul Internaţional din Chişinău care va avea loc pe 29 septembrie. Prin intermediul acestui eveniment, pacienţii, familiile lor, asistenţii medicali, lucrătorii sociali, psihologii şi voluntarii își vor demonstra tot suportul pentru persoanele implicate în serviciile de îngrijire paliativă din cadrul Rețelei Naţionale Hospices of Hope Moldova.

Alăturaţi-vă Cursei de seară de caritate din 7 septembrie, un eveniment de generozitate, compasiune şi ajutor pentru persoanele bolnave incurabile, cu familiile, prietenii sau colegii.

Participanţii pot alege la Cursa de seară de caritate, distanţe de 5 km sau 10 km. Taxa de participare – 150 de lei. Biletele pot fi procurate online, pe fest.md.

Doritorii se pot alătura şi echipei Hospices of Hope Moldova, #HopeInMotion în cadrul Maratonului Internaţional din Chişinău.  

Cursa de seară de caritate Hospices of Hope Moldova este un eveniment organizat cu scopul de a colecta fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova și anume dezvoltarea și consolidarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova. La moment, Rețeaua integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu în regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul, persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii acestora.

„Ziua Mondială Hospices şi a Îngrijirilor Paliative” este sărbătorită în fiecare an, în cea de-a doua sâmbătă din luna octombrie. În acest moment, în 42% dintre ţările lumii nu există o unitate de tip hospice şi nu se oferă ajutor celor care au nevoie acest fel de sprijin. 80% dintre pacienţii de pe mapamond nu au acces la medicaţie adecvată pentru tratamentul durerii moderate şi severe.

mamaplus

De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 1100 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 28.000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și a fost importat și distribuit ajutor umanitar sub formă de peste 28.000 de pungi pentru stomă și accesorii, celor care le necesită.