mamaplus

Copilul tău recită? Îndeamnă-l să participe la concursul de poezie, organizat de Parlament

0
//
03.02.2021

Parlamentul Republicii Moldova lansează un concurs online de poezie, dedicat comemorării marelui poet, Grigore Vieru.

Începând cu 1 februarie persoanele interesate vor putea expedia la adresa vizite@parlament.md, o înregistrare video, de maxim 1-2 minute, în care recită o poezie scrisă de Grigore Vieru. 

La eveniment pot participa atât elevii și studenții, cât și orice alte persoane interesate de poezie.
Videourile vor fi însoțite de mențiunea: CONCURS ONLINE DE POEZIE și date de contact (nume, prenume, vârsta, localitatea, instituția și clasa în care studiază – pentru elevi, precum și un număr de telefon). 

Termenul limită este 10 februarie 2021. Lucrările vor fi evaluate de către o comisie specială, care va aprecia originalitatea, creativitatea și spiritul recital, iar rezultatele vor fi anunțate pe 12 februarie.
Apoi, înregistrările video vor fi plasate în evenimentul creat pe pagina oficială de Facebook a Parlamentului Republicii Moldova.

La finalul concursului, vor fi desemnați trei câștigători (locul I, II, III), în cadrul a două categorii de vârstă (maturi și copii), care vor acumula cele mai multe aprecieri, comentarii și distribuiri pe pagina de Facebook, după o evaluare preventivă a relevanței și creativității mesajului.
Câștigătorii concursului vor primi Certificate de învingător și o invitație la o vizită de informare în Parlament și un set de rechizite cu logoul Parlamentului Republicii Moldova.

Concursul este organizat cu ocazia împlinirii a 86 de ani de la nașterea marelui poet, Grigore Vieru. El s-a născut pe 14 februarie 1935 și s-a stins din viață pe 18 ianuarie 2009.