mamaplus

Care este programul activităţilor în Chişinău pentru 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului

-
//
28.05.2021

Autoritățile municipale din Chișinău anunță că în data de 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, vor fi organizate mai multe activități pentru cei mici.  Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău invită toți copiii la activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Astfel, evenimentul se va desfășura marți, 1 iunie, în scuarul „Mihai Eminescu”, începând cu ora 11:00. În cadrul evenimentul va avea loc un program artistic, distractiv, cultural-educativ și spre final va avea loc un concert festiv, unde sunt așteptați copiii. 

Totodată, municipalitatea precizează că evenimente similare vor avea loc în toate sectoarele din Capitală. Astfel, conform programului, sunt planificate următoarele evenimente: 

  • Sectorul Botanica – havuzul muzical, începutul va fi la ora 11:30;
  • Sectorul Buiucani – parcul „Alunelu”, începutul va fi la ora 13:00;
  • Sectorul Centru – scuarul M. Dolgan, începutul va fi la ora 11:00;
  • Sectorul Ciocana – scuarul Preturii sect. Ciocana, începutul va fi la ora 12:00;
  • Sectorul Râșcani – scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, începutul va fi la ora 12:30.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. În cadrul evenimentului, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. Data zilei copilului variază foarte mult între țări, iar data de 1 iunie a fost preluată de aproape 30 de state.