mamaplus

Epidemia de rujeolă provoacă victime: Un bebeluş a decedat

-
//
13.12.2023

Un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a decedat, în judeţul Braşov, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică.

mamaplus

„În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat un deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de șapte luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din jud. Brașov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic”, a transmis INSP din România, transmite Protv.ro.

Conform INSP, în perioada 01.01.2023-10.12.2023, în România au fost notificate 2010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Cele mai multe au fost depistate în județul Mureș - 628. Județul Brașov este pe locul al doilea la numărul cazurilor de rujeolă, cu 344, iar Capitala este pe locul al treilea, cu 290.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național în 5 decembrie, în urma creșterii îngrijorătoare a cazurilor de infectare, precum și a numărului mare de spitalizări.

Ministerul a făcut astfel posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații, conform Ministerului Sănătății.