mamaplus

Energia electrică se scumpește din nou. Noile tarife aprobate de ANRE

-
//
08.06.2022

Lanțul scumpirilor continuă. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate și tarifele pentru energia electrică. Astfel, consumatorii casnici racordați la rețeaua „Premier Energy” vor plăti 2,64 lei/kWh, iar cei din nordul țării 2,86 lei/kWh. Tarifele se aplică din 1 iunie 2022, se anunță într-un comunicat.

Au fost aprobate următoarele prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L., diferențiate în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali:

  • 2 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport;
  • 2,14 lei/kWh - la punctele de ieșire din rețelele de transport;
  • 2,16 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV);
  • 2,30 lei/kWh - de tensiune medie (6–10 kV), cu 44 bani/kWh sau 23,5 % mai mult decât prețurile anterioare;

Pentru S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost determinate următoarele prețuri reglementate diferențiate și anume:

  • 1,90 lei/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport;
  • 2,05 lei/kWh - la punctele de ieșire din rețelele de transport;
  • 2,23 lei/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), cu 33 bani/kWh sau 17,5 % mai mult decât prețurile anterioare;

Reamintim că pe 6 iunie, Premier Energy a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să majoreze prețurile pentru furnizarea energiei electrice. Compania cere o majorare cu circa 20%, din 1 iunie, adică de la 2 lei și 17 bani, la 2 lei și 71 de bani kW/h.

Și Furnizarea Energiei Electrice Nord a solicitat ANRE majorarea tarifului la energia electrică de la 2 lei și 51 de bani la 2 lei și 93 de bani.

Reamintim că pe 18 martie, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință publică, prețurile reglementate și tarifele pentru energia electrică. Astfel, din 1 aprilie consumatorii casnici racordați la rețelele Premier Energy, plătesc 2,17 lei/kWh, tariful anterior fiiind 1,51 de lei pentru un kWh.

Tot atunci s-a stabilit tariful de 2,51 lei pentru un kWh pentru consumatorii racordați la rețelele SA ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”.