mamaplus

Energia electrică s-ar putea scumpi cu 66 de bani din 1 aprilie

-
//
15.03.2022

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a pregătit proiectul de hotărâre privind aprobarea noilor prețuri pentru energia electrică.  Ședința ANRE se va desfășura vineri, 18 martie. 

Dacă ANRE va aproba hotărârea în actuala formulare, consumatorii din centrul şi sudul țării, care sunt deserviți de compania „Premier Energy”, vor plăti doi lei şi 17 bani pentru un kilowatt oră, față de un leu şi 51 de bani cât este acum. Asta înseamnă o scumpire cu 66 de bani a unui kilowatt oră. Şi consumatorii din nordul țării vor plăti mai mult cu 47 de bani pentru un kilowatt oră de la 1 aprilie, dacă ANRE aprobă tariful solicitat de întreprinderea FEE Nord. Proiectul prevede o majorare de la doi lei si 4 bani pentru un kilowatt oră la doi lei şi 51 de bani.

Şedința ANRE la care urmau să fie aprobate noile tarife majorate la energia electrică a fost amânată de trei ori. Prima dată a fost programată pentru 16 februarie. Regulatorul a explicat că mai are nevoie de timp pentru a examina unele informații suplimentare venite din partea companiilor. 

Anterior, Premier Energy a solicitat pentru consumatorii casnici un tarif de 2 lei şi 16 bani pentru un kilowat oră, cu 65 de bani mai mult decât acum. FEE Nord a cerut 2 lei şi 46 de bani, cu 42 de bani mai mult. Recent, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat pentru o lună revizuirea prețului, adică până în 24 martie.