mamaplus

Emoții și bucurie! Copiii cu nevoi speciale, în prima lor excursie la ZOO cu microbuzul propriu

-
//
05.09.2019

Copiii de la Casa Comunitară din Chișinău s-au bucurat de o excursie la ZOO, în confort și siguranță, în microbuzul special dotat, oferit de Kaufland Moldova. 

mamaplus

Acum 2 luni, Kaufland Moldova a donat CCF Moldova un microbuz dotat și utilat pentru copii cu nevoi speciale din cadrul serviciului social „Casa Comunitară” din Capitală. 

Datorită acestui transport, copiii se pot deplasa mai ușor la serviciile medicale și de reabilitare, în parcuri și la evenimente publice, iar recent micuții au mers într-o vizită la zoo. 

„Muncind împreună, am aflat despre Casa Comunitară unde locuiesc copii cu nevoi speciale, care în lipsa unui transport adaptat, efectiv sunt legați de casă. Atunci nu am ezitat nici pentru o secundă, am zis că ne implicăm neapărat ca să le oferim micuților o șansă să descopere lumea din jurul lor și lumea din jur să îi cunoască. Acum, acești copii și personalul de la Casa Comunitară vor putea merge acolo unde au nevoie, în confort și siguranță. Recent am fost toți împreună într-o excursie la ZOO”, ne relatează Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România și Republica Moldova.

Kaufland crede că prin implicare poate face diferența, contribuind ca lumea din jur să devină un pic mai bună, iar bucuria din ochii copiilor și a personalului este cea mai prețioasă apreciere pe care o poate primi compania.

Achiziția transportului personal, dotat și utilat conform necesităților speciale ale copiilor pentru Casa Comunitară a fost posibilă grație parteneriatului de trei ani între CCF/HHC Moldova și Kaufland, una dintre companiile de top ce implementează politici de responsabilitate social-corporativă. 

Casa Comunitară pentru copii cu dizabilități din Chişinău a fost construită și dezvoltată cu susținerea financiară a Fundației Hope and Homes for Children și CCF Moldova în 2015. Ulterior, serviciul a fost preluat de Direcția Protecția Copilului, asigurând durabilitate și buna funcționare. Aici, 11 copii au parte de atenție individualizată, terapii și îngrijire în cele mai bune condiţii şi de tot ceea ce le-a lipsit în serviciul rezidenţial. Serviciul asigură o atmosferă armonioasă, într-un mediu de viaţă apropiat celui familial, pentru o perioadă determinată de timp. Dizabilitățile copiilor îi fac dependenți de sprijinul și prezența constantă a adultului. Din acest motiv, deplasarea lor în afara casei, la distanțe mai mari, era practic imposibilă, iar în caz de urgență făceau apel la ambulanță sau la serviciul de taxi, care nu era adaptat.

Amintim că, în 2018, Kaufland a alocat 60 de mii de euro pentru construirea primului centru maternal din Anenii Noi, care oferă suport și găzduire temporară mamelor cu copii aflate în dificultate. Noul serviciu social a devenit funcțional la inițiativa CCF/HHC Moldova.