mamaplus

Elevul bătut și electrocutat în curtea școlii a fost externat din spital

-
//
12.09.2023

Elevul care a fost bătut de către un coleg în curtea școlii a fost externat din spital, unde i-a fost efectuată intervenția chirurgicală la nas. Mama copilului spune că încă nu știe când și dacă copilul său va continua studiile în același gimnaziu.

mamaplus

Potrivit presei locale, mama copilului nu știe cum să procedeze în acest caz. Ea spune că totul depinde de ce va zice medicul.

„Ca fiecare mamă, mi-i foarte în grijă, dacă cineva iar îl atinge, chiar nu știu ce să fac”, spune mama băiatului, transmite ialovenionline.md. 

Totodată, directoarea gimnaziului, mama băiatului care și-a agresat colegul, i-a spus Ninei Podoleanu că își poate asuma toate cheltuielile ce țin de intervenția chirurgicală la nas pe care a suportat-o băiatul. 

„În acea zi eu am sunat-o de vreo trei ori și ea nu mi-a răspuns. Tocmai seara ea a sunat și a cerut scuze telefonic. Dar aici nu este caz de telefon, e ceva mai serios. Nasul rupt și electroșoc - asta nu e un caz simplu. Noi i-am spus să vină cu băiatul ei să ne lămurim. Dar ea parcă nici nu a auzit.

A doua zi, când a aflat că suntem la spital și că e caz mai grav, unde e necesară intervenție chirurgicală, deja s-a pus pe gânduri. Deja voia să vină la spital, să își ia toate cheltuielile asupra ei. Eu nu am acceptat, pentru că propunerea asta de bani însemna ca eu să închid ochii la tot ce s-a întâmplat. Dar eu din start am spus că nu am nevoie de bani. Pur și simplu, dumnealor, directoarea și cadrele didactice, nu s-au uitat la mine ca om. Și nici la copilul meu. Nu m-au sunat imediat să îmi spună ce s-a întâmplat. Nu au apelat la nimeni, pur și simplu i-au pus un bandaj la nas și l-au mai ținut o lecție. El singur a cerut să i se schimbe bandajul, că era plin de sânge. Apoi l-au trimis acasă. Ei au vrut să ascundă. Să spună că asta s-a petrecut nu la școală, dar pe drum, sau nu știu ce au vrut”, spune directoarea gimnaziului.

Potrivit șefului Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului Raional Ialoveni, Ion Scutaru, dacă va fi demonstrată neglijența directoarei gimnaziului, atunci aceasta riscă sancțiune, inclusiv demitere. În același timp, Scutaru spune că astfel de incidente nu au mai avut loc la Gimnaziul Malcoci.