mamaplus

Elevii unui liceu privat din Chișinău ar putea reveni în clase. 97% din angajații au fost imunizați

-
//
13.04.2021

După aproape două săptămâni de la startul campaniei municipale de vaccinare, la o instituție privată din Capitală au fost vaccinați anti-COVID 97% din angajați. Este vorba de Liceul „Da Vinci”. Despre aceasta anunță reprezentanții Direcției generale, educație, tineret și sport care susțin că vor informa despre acest lucru membrii Comisiei teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică. Ultimii vor lua decizia dacă permit reluarea orelor cu prezența fizică a școlarilor sau nu, informează realitatea.md.

„Astăzi, angajații- cadrele didactice- Instituției Private Liceul „Da Vinci” au fost imunizați (97%). Mulțumim mult #DGETS, persoanelor responsabile de vaccinare din cadrul Centrului municipal de vaccinare anti Covid-19. Ne dorim urgent reîntoarcerea elevilor și a cadrelor didactice în sălile de clasă. Sănătate tuturor!”, este mesajul postat pe Facebook de DGETS.

Andrei Pavaloi, șeful direcției ne-a declarat că, până în prezent, această instituție este lider la capitolul vaccinare. Totuși, Pavaloi susține că decizia finală privind reluarea orelor cu prezența fizică 100% rămâne pe seama Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, care ar urma să se convoace până la sfârșitul săptămânii.

Amintim că, luni, edilul Capitalei, Ion Ceban a declarat că școlarii din municipiul Chișinău, în special cei din clasele primare, ar putea reveni în bănci până la încheierea anului de studiu în cazul în care în instituția unde învață, rata cadrelor didactice imunizate, va fi de circa 70%.