mamaplus

Elevii și profesorii din Moldova pot accesa biblioteca digitală care conține peste 7000 de lecții

-
//
24.01.2022

În perioada în care școlile din țară își desfășoară lecțiile în regim online, autoritățile capitalei îndeamnă elevii și profesorii să acceseze biblioteca digitală Educație Online. Aceasta conține 7674 de lecții video: 4512 în limba română și 3162 lecții în limba rusă la disciplinele de bază, pentru clasele 1-12. Utilizatorii pot accesa lecțiile fără a se loga. Lecțiile video sunt însoțite și de activități interactive sub forma unor jocuri virtuale.

Elevii pot exersa temele studiate independent, de acasă, pentru că exercițiile oferă feedback instantaneu, cu indicarea răspunsurilor corecte și greșite, și certificate digitale pe numele elevilor cu scorul obținut la final. Cei care nu au acces la internet, pot accesa lecțiile de la TV, din grila disponibilă prin Rețeaua națională Radiocom.

Adițional la lecțiile în baza curricumului școlar, pe site au fost plasate multe alte materiale suplimentare în categorii cum ar fi „Siguranța online”, „Sfatul logopedului”, „Sfatul psihologului”, „Securitatea personală” și „Educație parentală”.

Cadrele didactice pot expedia link-urile lecțiilor ca suport pentru tema pentru acasă, recapitulare, pregătirea pentru teste, examene și evaluări, fortficarea cunoștințelor acumulate.

Linkurile pot fi plasate în grupurile create pentru elevi și părinți pe orice rețea de socializare sau telefonie mobilă: Google Classroom, Viber, Messenger, Telegram, etc.

Pentru a veni în ajutor cadrelor didactice tinere și cadrelor didactice care nu au mai lucrat cu biblioteci virtuale, a fost elaborat Ghidul de utilizare a Bibliotecii virtuale „Educație online”, care poate fi descărcat de pe pagina de Facebook a proiectului.

Pentru a oferi suport cadrelor didactice interesate să integreze eficient resursele bibliotecii în procesul de predare la distanță, a fost elaborat Programul asincron de instruire „Didactica utilizării Bibliotecii digitale.