mamaplus

Elevii din Moldova vor beneficia în curând de o bibliotecă digitală cu lecții în format video

-
//
13.04.2020

Platforma www.educatieonline.md va fi disponibilă din 20 aprilie. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban. Edilul a menționat că platforma va dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a elevilor în perioada situației de criză, generată de pandemia COVID-19.

„Direcția generală educație, tineret și sport a municipiul Chișinău, cu suportul partenerilor, au elaborat un mecanism eficient și rapid, care permite crearea și înregistrarea în format video a lecțiilor. Este vorba de acel material didactic care a rămas a fi predat până la sfârșitul anului de studii 2019-2020, conform curricumului”, a specificat Ion Ceban.

Biblioteca digitală va conține aproximativ 4 000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor 1 – 12, la 15 discipline, inclusiv profil real/ profil uman. Lecțiile înregistrare, vor fi în limba română și în limba rusă.

Astfel, circa 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ public vor avea acces la programul școlar, elaborat într-o nouă formă, precum și aproximativ 10 000 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care vor putea urma programul educațional de la distanță.

La elaborarea conținutului video a cursurilor, au participat 150 de profesori din capitală.

„Materialele educaționale în format video vor fi transmise și prin rețeaua de televiziune națională, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți elevii”, a comunicat primarul general.

Proiectul Educație Online este implementat de către Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Fundației Soros Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea EduTolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.