mamaplus

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale pleacă în vacanța de toamnă

0
//
23.10.2020

Vacanța de toamnă a elevilor din Moldova va dura nouă zile. Astfel, astăzi este ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceștia urmând să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie.

Conform Structurii anului școlar 2020-2021, vacanța de toamnă începe pe 24 octombrie și va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanță, toți copiii vor ieși la lecții pe data de 2 noiembrie, afară de instituțiile de învățământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pentru aceste școli, vacanța se va prelungi cu o zi, în care va fi efectuată dezinfectarea încăperilor.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis şi o circulară prin care vine cu recomandări la subiectul dat. Astfel, MECC a recomandat realizarea unei lecții de instruire a elevilor cu referire la profilaxia și măsurile obligatorii de protejare împotriva infectării cu COVID-19 și alte situații de risc, care pot să apară în perioada vacanței.

În context, ministrul de resort Igor Șarov a atenționat șefii organelor locale de specialitate în domeniul învățământului să instruiască profesorii și elevii asupra măsurilor de siguranță pe perioada vacanței de toamnă. „Vă rog să tratați acest subiect cu maximă seriozitate, astfel încât atât profesorii, cât și elevii să aibă o vacanță sigură”, a relevat Şarov.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Următoarea vacanță pentru elevi va fi cea de iarnă, care va începe la 25 decembrie și va dura 17 zile, până la 10 ianuarie. Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanțe: cea de primăvară, care va dura patru zile și cea de Paști, de zece zile.