mamaplus

Elev din capitală, amenințat de paznicul școlii că va fi amendat cu 200 de lei dacă nu-și pune masca

-
//
29.09.2021

Un copil a fost amenințat de către paznicul scolii în care învață, că nu vă putea ieși din instituție și că va fi amendat cu 200 de lei. Motivul – elevul își pierduse masca de protecție în timpul orelor. Directorul instituției susține că astfel de situații nu vor mai fi admise și a dat vina pe insuficienta de angajați, transmite protv.md.

Mama copilului, Parascovia Caraman susține că totul s-a întâmplat săptămână trecută. După ce a terminat lecțiile, fiul ei a vrut să meargă acasă, însă nu a fost lașat de paznicul scolii. Femeia spune că fiul ei nu mai vrea să meargă la școală după acest incident.

Pe de altă parte, directorul instituției susține că nu știa despre situația creată și că elevii nu sunt amendați atunci când nu poartă mască.

”Îmi pare rău pentru situația creată și îmi cer scuze public de la părinți. Noi avem cerințe pentru purtatul măștilor, pentru păstrarea distantei, pentru prevenirea infectării cu COVID. Ce ține de amenda care a fost spusă de copil, noi nu avem niciun drept să amendăm copiii.", susține Nicu Pădureț, directorul liceului cu profil sportiv “Gloria”.

Menționăm că una dintre regulile impuse în scoli în timpul pandemiei este purtarea măștii. Elevii trebuie să o poarte în timpul orelor și doar în pauze, când ies afară pentru câteva minute, și-o pot scoate. Masca de protecție este obligatorie în spatiile închise. Deocamdată, în spatiile deschise această regulă nu este valabilă, cu excepția locurilor aglomerate. Restricțiile sunt valabile și pentru persoanele vaccinate.